Nocturn

Imi place sa fac poze in linistea noptii, cand au plecat toti la culcare si strada este pustie. Numai ca acum vreo doua nopti, am iesit mai devreme. Inca mai erau grupuri de tigani galagiosi in fata magazinului de la deal asa ca vroiam sa termin repede. Imi asez camera pe trepied la marginea asfaltului si fac prima poza. Este destul de greu sa focalizezi in lumina obscura, asa ca a iesit nefocalizata. Imi place totusi.




Trece pe langa mine o masina in tromba si executa un derapaj controlat in fata magazinului, intorcandu-se din nou cu farurile inspre mine. Suficient ca sa le pot folosi pentru focalizarea aparatului. Declansez poza cu expunere de lunga durata si imediat masina porneste din nou vijelios. De data asta, tine marginea drumului si se apropie amenintator. Realizez imediat ca vrea sa intimideze. Trece cu "botul" foarte aproape de umarul meu (pentru ca nici eu nu intentionez sa ma dau la o parte, protejez aparatul), opreste si deschide geamul: "Ce faci aici, ma filmezi? Ca asa zic baietii, ca ma filmezi" zice tiganul de la volan, cu o voce vadit dogita de bautura.


In fine, nu redau exact toata discutia, nu se merita. Nu este nimic inteligent sau demn de mentionat. Pana la urma, individu' pricepe ca imi este absolut indiferenta persoana lui si pleaca iarasi in tromba. Desigur ca mi-a stricat poza cu farurile. Dar reusesc performanta ca in timpul "discutiei" sa pastrez aparatul pe pozitie, asa ca focalizarea este deja realizata. Dupa ce obtin poza dorita, bag echipamentul in casa si incerc sa ma calmez inainte de a o prelucra. Inca aveam un sat linistit acum cativa ani in urma. Dintr-o data, se simte nevoia patrulelor de politie, insa probabil ca au program redus de functionare sau au nevoie de bodyguarzi ca sa aiba curajul sa patruleze printre tigani. Insa cea mai buna solutie ar fi o bariera la intrarea in sat, care sa interzica accesul masinilor straine de sat dupa o anumita ora.



Poza color finala o veti vedea pe blogul de fotografie color.

Comments

Popular posts from this blog

Sa finalizam cateva proiecte...

Conversie Fujicolor C200 la alb-negru